'SELAMAT DATANG' ke Blog Rasmi KedaiSukan MacSports, Sitiawan, Manjung, Perak, | 'MEREALISASIKAN IMPIAN SUKAN ANDA'

Kuasai Potensi Diri, Wang & Bisnes Menjelang 2016

Email dari Dr Azizan Osman,

Anda pernah rasa “What if I can go back in time…kembali ke masa lampau saya” atau “What if I can see what my future is … Cam mana agaknya masa depan saya 1 tahun, 5 tahun, 10 tahun dari sekarang atau hari tua saya?”
.
Pernah terfikir?
Pasti pernah kan… kita kan manusia yang dicipta Tuhan dengan penuh harapan, impian, dan imaginasi.
Dan sebabnya ramai orang ingin kembali ke masa lampau atau melihat masa depan adalah kerana mereka mahu UBAH sesuatu dalam hidup mereka betul?
.
Mereka mungkin nak ubah dari melakukan sesuatu yang telah menghalang kejayaan masa depan mereka hari ini atau jika mereka melihat masa depan mereka suram dan tidak bahagia, mereka mungkin nak kembali ke masa sekarang untuk merubah dan bertindak agar hidup mereka lebih bahagia di masa depan betul?
Tapi kenapa kita nak tunggu sesuatu itu berlaku baru nak berubah? Bila lagi kita nak SEDAR diri?
.
Jika kita nak berubah, sekarang masanya nak berubah. Kita tak perlu terlepas peluang masa lampau atau masa depan. Satu jam lepas pun dah jadi masa lampau betul.
Persoalannya, perubahan hidup anda bermula saat ini jika anda SEDAR yang masa tetap berjalan samada kita pilih untuk merubah atau tidak. Lagi cepat kita SEDAR dan bertindak untuk berubah, lagi cepat kita lihat hasilnya yang akan membahagiakan hidup kita dengan penuh kejayaan, kekayaan, keberkatan dan apa yang kita impikan.
Tapi apa yang anda sanggup lakukan pada saat ini jika anda diberi peluang untuk merubah masa depan anda?
.
Anda pernah tengok movie “Back To The Future 2” lakonan Michael J. Fox?
Dalam cerita tersebut ada scene yang menunjukkan Michael J.Fox sebagai Marty MacFly yang mengembara ke masa hadapan iaitu pada tarikh 21 Oktober 2015 (tarikh hari ini). Menurut cerita terbitan tahun 1989 itu, pada tahun 2015 orang ramai boleh bergerak dengan skateboard terbang, tali kasut yang boleh ikat sendiri, jaket kering sendiri, kereta terbang dan banyak lagi. Amacam?
Kalau anda pernah tengok “Back To The Future 1” pula, Michael J.Fox telah menggunakan kereta ciptaan Dr Emmet Brown yang digelar “DeLorean Time Machine” untuk pergi ke tahun 1955 untuk membetulkan sejarah silam.
.
Kalau anda boleh kembali ke zaman lampau, apa yang anda mahu betulkan? Zaman persekolahan, zaman bercinta, zaman belajar di universiti, zaman mula bekerjaya. Boleh ker?
.
Malangnya, itu hanyalah imaginasi penerbit filem. Setakat ini, masih tidak ada saintis di dunia yang boleh kembalikan kita ke masa lampau. Sedangkan 1 saat yang lepas pun tidak dapat kita kembalikan.
Apa yang anda boleh lakukan ialah untuk melakukan sesuatu sekarang untuk memastikan masa depan anda lebih baik dari semalam dan hari ini.
Anda mungkin ada cita-cita yang ingin anda capai 10 tahun lepas atau 20 tahun lepas tetapi sampai sekarang masih berstatus cita-cita.
Apa yang akan dan boleh anda lakukan untuk memastikan ianya jadi kenyataan di masa depan?
.
Ramai antara kita suka tangguhkan kejayaan dengan menangguhkan apa yang kita perlu lakukan sekarang. Asyik bertangguh-tangguh akhirnya cita-cita jadi angan-angan.
Cuba bayangkan, jika anda mula menuntut ilmu perniagaan dan berniaga 10 tahun lepas, anda rasa di mana tahap hidup dan perniagaan anda sekarang?
.
Kami mahu mengajak anda untuk lupakan kesilapan masa silam dan mulakan langkah seterusnya dengan melakukan sesuatu demi masa depan yang jauh lebih baik. Hadir ke Klinik Usahawan Dr Azizan Osman - Kuasai Potensi Diri, Wang & Bisnes Menjelang 2016.
Anda pasti akan pelajari sesuatu yang mampu membantu anda mendapatkan masa depan yang anda impikan.
.
Bayangkan, hanya dengan RM30 seorang untuk pendaftaran 3 orang sekumpulan dan RM50 bagi pendaftaran seorang, anda bakal memiliki cita-cita yang anda tangguhkan sekian lama ini.
Untuk mendaftar anda boleh:
.
- Layari www.KlinikUsahawan.com untuk maklumat lokasi
- Hubungi talian bebas tol 1-300-88-2424


Peralatan Sukan Permainan Atau Peralatan Pendidikan Jasmani

Salam ceria, salam sukan,

Tuan/puan,

Memerlukan Peralatan Sukan Permainan,Peralatan Pendidikan Jasmani,
.
Kami membekalkan apa yang anda inginkan.
.
Call Rakan Sukan Anda 
05-691 9471 / 019-477 9471 (KedaiSukan MacSports​)
019- 560 3095 ( Black )
.
Fak Nota Minta Anda : 05-692 7362 (Fak MacSports)
.
@ emailkan kepada; mac_sports@yahoo.com
.





AWAL MUHARAM (DOA akhir dan awal tahun)

MUHARAM adalah bulan pertama dalam tahun Islam (Hijrah). Sebelum Rasulullah berhijrah dari Makkah ke Yathrib, kiraan bulan dibuat mengikut tahun Masihi. Hijrah Rasulullah memberi kesan besar kepada Islam sama ada dari sudut dakwah Rasulullah, ukhuwwah dan syiar Islam itu sendiri.

Pada asasnya, Muharam membawa maksud ‘diharamkan’ atau ‘dipantang’, iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah. Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91). Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan.

Peristiwa-peristiwa penting:

1 Muharam – Khalifah Umar Al-Khattab mula membuat penetapan kiraan bulan dalam Hijrah.
10 Muharam – Dinamakan juga hari ‘Asyura’. Pada hari itu banyak terjadi peristiwa penting yang mencerminkan kegemilangan bagi perjuangan yang gigih dan tabah bagi menegakkan keadilah dan kebenaran.

Pada 10 Muharam juga telah berlaku:

Nabi Adam bertaubat kepada Allah.
Nabi Idris diangkat oleh Allah ke langit.
Nabi Nuh diselamatkan Allah keluar dari perahunya sesudah bumi ditenggelamkan selama enam bulan.
Nabi Ibrahim diselamatkan Allah dari pembakaran Raja Namrud.
Allah menurunkan kitab Taurat kepada Nabi Musa.
Nabi Yusuf dibebaskan dari penjara.
Penglihatan Nabi Yaakob yang kabur dipulihkkan Allah.
Nabi Ayub dipulihkan Allah dari penyakit kulit yang dideritainya.
Nabi Yunus selamat keluar dari perut ikan paus setelah berada di dalamnya selama 40 hari 40 malam.
Laut Merah terbelah dua untuk menyelamatkan Nabi Musa dan pengikutnya dari tentera Firaun.
Kesalahan Nabi Daud diampuni Allah.
Nabi Sulaiman dikurniakan Allah kerajaan yang besar.
Hari pertama Allah menciptakan alam.
Hari Pertama Allah menurunkan rahmat.
Hari pertama Allah menurunkan hujan.
Allah menjadikan ‘Arasy.
Allah menjadikan Luh Mahfuz.
Allah menjadikan alam.
Allah menjadikan Malaikat Jibril.
Nabi Isa diangkat ke langit.




KEPUTUSAN PERADUAN TEKA HARGA HAMPER Sempena HARI SUKAN NEGARA, 10.10.2015

INI PEMENANGNYA
================
Tahniah!.. FARA FETY ZAITY
Kepada yang mengambil bahagian ditawarkan keahlian MacSports.
GANJARAN KEAHLIAN KEDAI SUKAN MACSPORTS

# Keahlian SEUMUR HIDUP.
# Keahlian Adalah PERCUMA.
# Potongan HARGA ISTIMEWA
# Hadiah ISTIMEWA Dihari Ulang Tahun Kelahiran
# Dijemput Menghadiri ACARA Yang Dianjurkan.
# Maklumat PRODUK TERBARU Sampai Ke Tangan Anda.

Sila klik link : www.macsport.com.my

‪#‎MacSportsWorld‬
‪#‎HariSukanNegara‬

Jumpa Kami Di Dataran Lumut Pada 10.10.2015, Sabtu.

MacSports Bersama Menjayakan Hari Sukan Negara 2015 Peringkat Daerah Manjung.

Latar Mac's


===================================
Antara Program
MacSports Sepanjang Hari Sukan Negara


PERADUAN TEKA HARGA HAMPER



KEMPEN KEAHLIAN



MyKad ; Smart Shopper



Selamat Berjuang Diucapkan Kepada Semua Warga Pendidik Negeri Perak

Pesta MSKPP Negeri Perak 2015.


TAFSIRAN LOGO PESTA MSKPP KE-43
2 Vektor Imej Manusia - Menunjukkan Semangat Kesukanan & Persaingan Yang Sihat
Angka 43 - Usia Pesta MSKPP

Warna Logo
Merah - Melambangkan Semangat Jitu & Keberanian
Kuning - Integriti Dalam Sukan
Hitam - Mutu & Keunggulan
Biru - Kerjasama & Kesepaduan
MSKPP PERAK

http://mskpp.weebly.com/

PENGELOLAAN
Picture
Jalan Pahang, 35000 Tapah, Perak.
Tel : 054011363 / 054010605

        054011827 / 054018493

Faks : 054013527/ 054018701
Emel : pskpp2015@yahoo.com